O prvej SuperStar Katke Koščovej vyšla kniha s názvom Gaučaňa

04.09.2005 Prešov

Prešov 3. septembra (TASR) - Pod názvom Gaučaňa vyšla nedávno kniha o prvej víťazke speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, Kataríne Koščovej z Prešova. ...
Prešov 3. septembra (TASR) - Pod názvom Gaučaňa vyšla nedávno kniha o prvej víťazke speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, Kataríne Koščovej z Prešova. Knihu napísal vedúci redaktor prešovského denníka Korzár Michal Frank.

Časť textu na vyše sto stranách tvoria už publikované články v denníku z atmosféry koncertov v bratislavskom Národnom tenisovom centre, ale aj z ich zákulisia. Knihu dopå ňajú texty všetkých piesní, ktoré Katka v súťaži zaspievala. Obsahuje aj 32 fotografií zo zákulisia SuperStar, z Katkinho súkromia a predstavujú ju ako \"gaučaňu\" - pohodovú mladú dievčinu odpočívajúcu na gauči. Samotný autor priznal, celú knihu dal dokopy napokon za tri dni.
\"Rozhodol som sa využiť ponuku nášho vydavateľstva napísať knihu o Katke aj preto, lebo som sledoval cestu prvej SuperStar od jej účasti na castingu, \" povedal Frank, ktorý sa systematicky venuje mapovaniu hudobnej scény v Prešove.
Frank spomína, že Katka sa so svojou sestrou Veronikou zúčastnila na prehliadke mladých hudobných talentov Prešovský študentský Liverpool. Ani jeden z prvých dvoch ročníkov v rokoch 2002 a 2003 nevyhrala. Na prvom u poroty zabrala Veronika, na druhom sa Katke ušla len cena \"za profesionálny výkon\", i keď to bola súťaž amatérskych hudobníkov.
 

Vyberte región